Thajská nudlová polévka
Suroviny
- 250 g Nudle vaječné
- 60 g Hrášek mražený
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 ml Mléko kokosové
- 850 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Arašídová pomazánka
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 850 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 28 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 149.4 mg
- Draslík 967.1 mg
- Vláknina 6588.8 mg
- Vitamín A 6588.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vaječné nudle vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Podle návodu na balíčku je necháme bobtnat a poté scedíme. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a oddělíme bílé od zelených.
-
2
Kuřecí maso opékáme za stáleho míchání v hrnci nebo ve woku na oleji dozlatova 5 minut. Přidáme bílá kolečka jarních cibulek, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Směs opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, ochutíme kari pastou, arašídovou pomazánkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
-
3
Polévku přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 8 minut. Přidáme červenou papriku, hrášek a zelená kolečka jarních cibulek. Povaříme ještě 2 minuty.
-
4
Nakonec do polévky přidáme okapané nudle a prohřejeme. Polévka se konzumuje s vidličkou a lžící.