Kořeněné kedgeree s tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 280 g Rýže loupaná
- 2 kávová lžička Hořčičné semínko
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 13 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 10531 mg
- Vitamín A 10531 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži basmati vaříme 9 minut, vejce 6 minut. Na pánvi necháme zpěnit cibuli a chilli papričky.
-
2
Přidáme koření a ještě asi 2 minuty opékáme. Uvařenou rýži slijeme a vmícháme jí do cibule, přidáme marinované tofu a trochu vody. Dobře osolíme a opepříme. Zvolna ještě chvíli prohřejeme.
-
3
Vychladlá vejce nakrájíme na čtvrtky. Rýži smícháme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a nasekanou petrželkou.
-
4
Rozdělíme na talíře a ozdobíme vejcem.