Kořeněné kedgeree s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 280 g Rýže loupaná
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 10531 mg
  • Vitamín A 10531 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži basmati vaříme 9 minut, vejce 6 minut. Na pánvi necháme zpěnit cibuli a chilli papričky.

  • 2

    Přidáme koření a ještě asi 2 minuty opékáme. Uvařenou rýži slijeme a vmícháme jí do cibule, přidáme marinované tofu a trochu vody. Dobře osolíme a opepříme. Zvolna ještě chvíli prohřejeme.

  • 3

    Vychladlá vejce nakrájíme na čtvrtky. Rýži smícháme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ozdobíme vejcem.

Komentáře k receptu