Ryba na marocký zůsob
Suroviny
- 800 g Parmice
- 50 g Olivy zelené
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citrony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 970.2 mg
- Vláknina 3805.9 mg
- Vitamín A 3805.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce, ve kterém jsme na rozehřátém oleji, za občasného míchání opékali 10 minut cibuli doměkka, přidáme skořici, mletý koriandr, šafrán, kmín, kurkumu a za stálého míchání ještě asi půl minuty opékáme. Přidáme nakrájená rajčata a vývar důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, 15 minut zvolna dusíme, odstraníme pokličku a ještě 20-35 minut vaříme do zhoustnutí.
-
2
Vykostíme parmice, hlavu a ocas nepoužijeme, nakrájíme na půlky, přidáme do hrnce, povaříme 5-6 minut na mírném ohni, aby maso bylo křehké, ale nerozpadalo se.
-
3
Nakonec opatrně vmícháme nakrájený citron nakládaný v soli, olivy, sůl, pepř, nakrájený čerstvý koriandr a servírujeme v kastrolu.