Ryba na marocký zůsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Parmice
  • 50 g Olivy zelené
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 970.2 mg
  • Vláknina 3805.9 mg
  • Vitamín A 3805.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce, ve kterém jsme na rozehřátém oleji, za občasného míchání opékali 10 minut cibuli doměkka, přidáme skořici, mletý koriandr, šafrán, kmín, kurkumu a za stálého míchání ještě asi půl minuty opékáme. Přidáme nakrájená rajčata a vývar důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, 15 minut zvolna dusíme, odstraníme pokličku a ještě 20-35 minut vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Vykostíme parmice, hlavu a ocas nepoužijeme, nakrájíme na půlky, přidáme do hrnce, povaříme 5-6 minut na mírném ohni, aby maso bylo křehké, ale nerozpadalo se.

  • 3

    Nakonec opatrně vmícháme nakrájený citron nakládaný v soli, olivy, sůl, pepř, nakrájený čerstvý koriandr a servírujeme v kastrolu.

Komentáře k receptu