Zeleninové taštičky z listového těsta
Suroviny
- 200 g Listové těsto
- 200 g Fazole červené sterilované
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Rajčata
- 100 g Kečup
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Fenykl obecný
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 29 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 396.7 mg
- Vláknina 10836.6 mg
- Vitamín A 10836.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na pánvi na oleji. Přidáme fazole, kukuřici, směs osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, přilijeme kečup a vše krátce podusíme.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát a ten rozdělíme na 4 díly. Na každý díl naneseme podušenou směs a těsto zabalíme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Taštičky pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.