Džuveč z králičího masa
Suroviny
- 350 g Brambory
- 500 g Králičí maso
- 350 g Rajčata
- 500 g Paprikové lusky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 1309.3 mg
- Vláknina 8011.8 mg
- Vitamín A 8011.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme lžičkou mleté papriky. Maso opečeme na oleji ve větší pánvi.
-
2
K opečenému masu přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a krátce podusíme. Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory, česnek utřený se solí a mletou paprikou a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.