Džuveč z králičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 500 g Králičí maso
  • 350 g Rajčata
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 1309.3 mg
  • Vláknina 8011.8 mg
  • Vitamín A 8011.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme lžičkou mleté papriky. Maso opečeme na oleji ve větší pánvi.

  • 2

    K opečenému masu přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a krátce podusíme. Potom vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory, česnek utřený se solí a mletou paprikou a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Komentáře k receptu