Ořech srnčí s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 607.2 mg
- Vláknina 3521 mg
- Vitamín A 3521 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a bylinky omyjeme. Maso osolíme, opepříme, poklademe bylinkami, obalíme slaninou a stáhneme nití.
-
2
Rozehřejeme polovinu másla a maso zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáčku a necháme péct 20 minut při 180°C, podléváme zvěřinovým vývarem.
-
3
Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu propasírujeme přes síto a přilijeme zbytek zvěřinového vývaru.
-
4
Necháme povařit, přidáme zbytek másla a ochutíme.
-
5
Podáváme nakrájené na plátky nejlépe s bramborovými noky nebo knedlíky.