Ořech srnčí s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Srnčí maso
  • 200 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Zvěřinový vývar
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 607.2 mg
  • Vláknina 3521 mg
  • Vitamín A 3521 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a bylinky omyjeme. Maso osolíme, opepříme, poklademe bylinkami, obalíme slaninou a stáhneme nití.

  • 2

    Rozehřejeme polovinu másla a maso zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáčku a necháme péct 20 minut při 180°C, podléváme zvěřinovým vývarem.

  • 3

    Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu propasírujeme přes síto a přilijeme zbytek zvěřinového vývaru.

  • 4

    Necháme povařit, přidáme zbytek másla a ochutíme.

  • 5

    Podáváme nakrájené na plátky nejlépe s bramborovými noky nebo knedlíky.

Komentáře k receptu