Srnčí medailonky na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 800 g Srnčí kýta
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 60 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 372.2 mg
  • Vláknina 1634 mg
  • Vitamín A 1634 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté a očištěné srnčí kýty nakrájíme medailonky (3 ks na porci), naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením.

  • 2

    Medailonky obalíme po jedné straně v mouce a na rozehřáté oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, okmínujeme a osmažíme. Vložíme zpět medailonky a vše krátce podusíme.

  • 3

    Medailonky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou s hříbky.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Komentáře k receptu