Mleté maso zapečené se zeleninou a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 30 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 556.1 mg
- Vláknina 6237 mg
- Vitamín A 6237 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou, několikrát spařenou rýži zalijeme 300 ml horké osolené vody (1/4 lžička soli), přidáme lžíci sádla a dusíme doměkka.
-
2
Na dno zapékací mísy urovnáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata, na ně vrstvu očištěných paprik nakrájených na nudličky, dále vrstvu dušené rýže a na ni poklademe mleté maso. Každou vrstvu osolíme.
-
3
Na zbylém sádle dozlatova osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a vmícháme mletou papriku. Ihned zalijeme 100 ml vody a smetanou a nalijeme do pekáčku.
-
4
Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě nejdříve pod pokličkou, dopékáme bez pokličky.