Madráské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 82 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 430.8 mg
- Draslík 879.8 mg
- Vláknina 2352.5 mg
- Vitamín A 2352.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme, vykostíme a osolíme. Porce zprudka opečeme na oleji ve velké pánvi. Vedle kuřete zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, zamícháme a ihned podlijeme. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přidáme k masu oloupané, nastrouhané jablko.
-
2
Měkké kuře vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme a přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně. Jen prohřejeme, nevaříme.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.