Marinované masové špízy
Suroviny
- 400 g Vepřová panenka
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 kávová lžička Bazalka
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.08 hrnek Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 36 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 1133.8 mg
- Vláknina 2945.8 mg
- Vitamín A 2945.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme a necháme marinovat ve směsi oleje (polovina množství) a grilovacího koření do druhého dne.
-
2
Omytá kuřecí prsa vložíme do marinády ze zbylého oleje, soli, pepře a nasekané bazalky a oregana a také marinujeme do druhého dne.
-
3
Kousky vepřové panenky a kuřecího masa střídavě napichujeme na jehly a prokládáme plátky slaniny, kousky cibule a papriky.
-
4
Špízy grilujeme zvolna nejméně 30 minut.