Zelí hlávkové červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 50 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 310 mg
- Vláknina 5548 mg
- Vitamín A 5548 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka.
-
3
Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme.