Dýňovo-jablkový krém (polévka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Dýně
  • 15 g Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 1185.8 mg
  • Vláknina 14072.7 mg
  • Vitamín A 14072.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.

  • 3

    Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny.

Komentáře k receptu