Marinovaná vepřová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová pečeně
  • 400 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 7 ks Nové koření celé
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1022.1 mg
  • Vláknina 7147.3 mg
  • Vitamín A 7147.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou pečeni vložíme do kameninové mísy a zalijeme marinádou připravenou smícháním vína, kečupu, medu, utřeného česneku, soli, tymiánu a nového koření. Přikryjeme a necháme v chladu marinovat asi 20 hodin.

  • 2

    Maso přendáme do kastrolu nebo do remosky, přelijeme přecezenou marinádou a pečeme do poloměkka.

  • 3

    Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a oloupané cibulky. Podlijeme horkou vodou a dopečeme doměkka.

  • 4

    Maso naporcujeme a obložíme bramborami se šťávou, cibulkami a plátkem másla. Podle chuti přisolíme a podáváme.

Komentáře k receptu