Vepřové kotlety plněné játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra vepřová
  • 0.15 g Sádlo škvařené
  • 25 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 186.2 mg
  • Draslík 501.7 mg
  • Vláknina 1139.8 mg
  • Vitamín A 1139.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme a do každé prořízneme kapsu.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra. Osmažíme je doměkka, potom osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravenými játry naplníme kapsy v kotletách a upevníme párátky. Kotlety osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou.

  • 4

    Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme kotlety a po obou stranách je opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme horkou vodou.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu