Maďarský guláš z kapra
Suroviny
- 200 g Cibule
- 30 g Slanina vepřová
- 800 g Kapr obecný
- 30 ml Olej rostlinný
- 250 ml Zakysaná smetana
- 250 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 354.7 mg
- Draslík 919.7 mg
- Vláknina 1926.8 mg
- Vitamín A 1926.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině oleje a na rozškavřené slanině.
-
2
Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi 10 minut.
-
3
Nakonec přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, nádobu přendáme do vodní lázně a bez vaření necháme guláš zhoustnout.
-
4
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.