Maďarský guláš z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 30 g Slanina vepřová
  • 800 g Kapr obecný
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 354.7 mg
  • Draslík 919.7 mg
  • Vláknina 1926.8 mg
  • Vitamín A 1926.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině oleje a na rozškavřené slanině.

  • 2

    Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Nakonec přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, nádobu přendáme do vodní lázně a bez vaření necháme guláš zhoustnout.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu