Vejce do salátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 191.1 mg
- Vláknina 1492 mg
- Vitamín A 1492 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme 10-12 minut natvrdo. Po uvaření je naťukneme a ponoříme do studené vody. Po vychladnutí vejce oloupeme, vložíme do nádoby a zalijeme horkým slaným octem, který jsme krátce povařili s kořením.
-
2
Po úplném vychladnutí ovážeme nádobu celofánem a uložíme do chladničky.
-
3
Takto připravená vejce můžeme několik dní používat k přípravě salátů nebo je podáváme s chlebem a hlávkovým salátem.