Italské biscotti-vánoční sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cukr třtinový
  • 85 g Kandované ovoce
  • 85 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 50 g Pistácie
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 289 mg
  • Vláknina 6461.4 mg
  • Vitamín A 6461.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle.

  • 2

    Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe.

  • 3

    Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout.

  • 4

    Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme.

  • 5

    Necháme vychladnout.

Komentáře k receptu