Italské biscotti-vánoční sušenky
Suroviny
- 250 g Cukr třtinový
- 85 g Kandované ovoce
- 85 g Hrozinky
- 50 g Mandle
- 50 g Pistácie
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 7 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 289 mg
- Vláknina 6461.4 mg
- Vitamín A 6461.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle.
-
2
Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe.
-
3
Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout.
-
4
Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme.
-
5
Necháme vychladnout.