Polévka s hovězím masem a krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Krupky trhané
  • 400 g Hovězí ve vlastní šťávě
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 110.6 mg
  • Vláknina 6891.3 mg
  • Vitamín A 6891.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle krátce podusíme propláchnuté kroupy spolu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Přidáme zeleninu, kostky bujónu, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Podle chuti polévku okořeníme pepřem a majoránkou.

  • 2

    Nakonec přidáme na kostky nakrájené hovězí ve vlastní šťávě a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu