Vepřové řízky na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 44 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 121.4 mg
- Draslík 871.4 mg
- Vláknina 9071 mg
- Vitamín A 9071 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty.
-
3
Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme.