Telecí medailonky na červeném víně
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Telecí kýta
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 236.4 mg
- Draslík 635.4 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na 12 malých řízečků - medailonků. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích.
-
2
Medailonky smažíme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách do růžova. Po usmažení maso vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
-
3
Do rozehřátého másla vmícháme kečup, víno, worcester, vývar (nebo vodu) a sůl. Vše povaříme, nalijeme na medailonky.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.