Telecí medailonky na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 236.4 mg
  • Draslík 635.4 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na 12 malých řízečků - medailonků. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích.

  • 2

    Medailonky smažíme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách do růžova. Po usmažení maso vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.

  • 3

    Do rozehřátého másla vmícháme kečup, víno, worcester, vývar (nebo vodu) a sůl. Vše povaříme, nalijeme na medailonky.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu