Dušená rýže po slovenském způsobu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 182.3 mg
  • Vláknina 9205.5 mg
  • Vitamín A 9205.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a odstavíme z plotny. Přidáme mletou papriku, promícháme.

  • 2

    Na základ vsypeme spařenou a okapanou rýži, promícháme, zalijeme vroucí osolenou vodou, okořeníme bobkovým listem. Rýži dusíme do měkka.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu