Dušená rýže po slovenském způsobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 13 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 182.3 mg
- Vláknina 9205.5 mg
- Vitamín A 9205.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a odstavíme z plotny. Přidáme mletou papriku, promícháme.
-
2
Na základ vsypeme spařenou a okapanou rýži, promícháme, zalijeme vroucí osolenou vodou, okořeníme bobkovým listem. Rýži dusíme do měkka.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům.