Hrnec s hovězím a telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Telecí plec
  • 100 g Celer bulvový
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 928.8 mg
  • Vláknina 14948.8 mg
  • Vitamín A 14948.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci uvedeme do varu, vložíme omyté hovězí a telecí maso, nahrubo nakrájenou, na oleji opečenou cibuli, bobkový list, nové koření a sůl. Vše zvolna vaříme, až je maso měkké.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev, celer, pórek, kousek květáku a na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením.

Komentáře k receptu