Smažená vejce po španělsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 256.3 mg
- Draslík 220.6 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
-
2
Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce.
-
4
Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza.