Lilky v grilovacím koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1692 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 179 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 550.2 mg
- Vláknina 15300 mg
- Vitamín A 15300 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 23.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté je řádně omyjeme od soli a osušíme.
-
2
Bílek ušleháme v míse do pěny. Na talíři smícháme solamyl se solí a grilovacím kořením.
-
3
Kolečka lilku namočíme do bílku, poté rovnoměrně obalíme po obou stranách ve směsi se koření a solamylu a vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova, dokud se na povrchu neutvoří křupavá kůrka.
-
4
Smažené lilky odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk, poté je upravíme na talíře a servírujeme horké.