Taštičky z rýžového papíru
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 25 g Kaštany vodní
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Omáčka Hoisin
- 2 kávová lžička Sherry brandy
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 8 plátek Rýžový papír
- 3 dl Omáčka švestková
- 0.17 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 7 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 315.5 mg
- Vláknina 2435 mg
- Vitamín A 2435 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany a cibulky drobně nakrájíme. Bílek rozšleháme v míse, vmícháme solamyl, sherry, cukr a omáčku hoisin. Poté přidáme uvařené krevety, cibulky, kaštany a vše řádně promícháme.
-
2
Rýžový papír ponoříme na chvíli do vody, aby změkl a poté rozložíme na pracovní desku. Do středu položíme část náplně, opatrně přehneme do tvaru taštičky.
-
3
Rozehřejeme olej na vysokou teplotu, oheň zmírníme a taštičky opatrně vložíme do oleje. Smažíme dozlatova a hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.
-
4
Taštičky upravíme na nahřátý talíř a servírujeme horké se švestkovou omáčkou.