Závitky dim sum

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 230 g Vepřové maso mleté
  • 230 g Zelí čínské
  • 50 ml Ocet rýžový
  • 4.5 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Rýžový papír
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 348.6 mg
  • Vláknina 1875 mg
  • Vitamín A 1875 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské zelí omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čtyři lžičky oleje rozehřejeme ve woku, vložíme česnek, půl minuty opékáme a poté přidáme mleté maso. Za stálého míchání opékáme 3 minuty, dokud maso nezmění barvu. Následně přimícháme čínské zelí, sójovou omáčku, sezamový olej a opět 3 minuty opékáme. Opečenou náplň necháme vychladnout.

  • 2

    Těsto rozložíme na pracovní plochu a k okraji každého čtverce upravíme 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň, založíme na obou stranách a závitky svineme. Okraje navlhčíme vodou a pevně přitiskneme.

  • 3

    V rendlíku zahříváme ocet, vodu a cukr do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a svaříme na světlý sirup. Odstavíme, vmícháme drobně nakrájené papričky a necháme vychladnout.

  • 4

    Zbylý olej rozehřejeme a jakmile se z něj začne kouřit, plamen zmírníme a osmažíme závitky dozlatova ze všech stran. Hotové závitky vyjmeme, odložíme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný olej a servírujeme s chilli omáčkou.

Komentáře k receptu