Zeleninová polévka
Suroviny
- 60 g Baby kukuřice
- 60 g Okurky
- 60 g Rajčata
- 60 g Zelí čínské
- 60 g Špenát listový čerstvý
- 60 g Salát hlávkový
- 60 g Sýr sójový - Tofu
- 60 g Mrkev kořen
- 60 g Žampiony čerstvé
- 60 g Chřest bílý
- 60 g Hrášek
- 60 g Bambusové výhonky
- 600 ml Vývar asijský
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 436.2 mg
- Vláknina 8112.8 mg
- Vitamín A 8112.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Jarní cibulky pokrájíme drobně.
-
2
Wok předehřejeme, nalijeme čínský vývar a přivedeme k varu. Jako první přidáme mrkev s kukuřičkami, povaříme 2 minuty. Poté přidáme chřest, žampiony, čínské zelí a tofu. Po přidání tofu vaříme už jen minutu. Přimícháme špenát, hlávkový salát, bambusové výhonky, okurky, rajčata a opět přivedeme k varu. Přilijeme sójovou omáčku, osolíme a opepříme.
-
3
Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarní cibulkou a ihned servírujeme.