Červené rybí kari s bambusovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Filé rybí
  • 275 g Bambusové výhonky konzervované
  • 50 g Galgan
  • 60 ml Kokosová smetana
  • 440 ml Mléko kokosové
  • 5 ks Kafirové listy
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 311 mg
  • Vláknina 2064 mg
  • Vitamín A 2064 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nalijeme kokosovou smetanu do pánve Wok a pomalu zahříváme na středně prudkém ohni po dobu asi 5 minut, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Kdyby nám smetana začínala na okrajích hnědnout, mícháme s ní. Přidáme kari pastu a řádně mícháme, aby se směs dobře spojila a začala vonět.

  • 2

    Poté do omáčky vlijeme kokosové mléko, potom přidáme cukr a rybí omáčku a vaříme asi 2 - 3 minuty. Přihodíme rybí filety nakrájené na kostičky a konzervované bambusové výhonky nakrájené na nudličky a zvolna za míchání 5 minut dusíme dokud se ryba neuvaří.

  • 3

    Přidáme galgán nakrájený na tenké plátky a kaffirové listy natrhané na půlky. Dle potřeby dochutíme.

  • 4

    Přendáme naběračkou na talíř a podáváme posypané bazalkou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Komentáře k receptu