Hovězí pečeně na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 114.8 mg
- Vláknina 3724 mg
- Vitamín A 3724 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, nakrájíme na díly, protkneme slaninou a osolíme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na polovině dávky tuku. Na tomto základu krátce opečeme maso, přisypeme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. Za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Ke konci varu přilijeme smetanu, přisolíme, krátce povaříme a omáčku procedíme.