Čočka s rýží po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1.77 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 29.4 mg
  • Draslík 609.7 mg
  • Vláknina 34376.9 mg
  • Vitamín A 34376.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zvlášť uvaříme čočku a zvlášť rýži.

  • 2

    Měkkou čočku s rýží promícháme a přidáme nové koření, nadrobno nakrájenou, na sádle osmahnutou cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu a podle chuti sůl a pepř.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu