Vejce v paprikové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 269.6 mg
- Draslík 322.5 mg
- Vláknina 3418.5 mg
- Vitamín A 3418.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla a zalijeme vínem. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, chvíli dusíme.
-
2
Přilijeme kyselé mléko rozmíchané s moukou, vaříme do zhoustnutí, podle chuti osolíme.
-
3
Vejce uvařená na hniličku oloupeme, vložíme do nahřáté mísy a přelijeme přecezenou omáčkou.
-
4
Nakonec pokrm pokapeme rozpuštěným máslem promíchaným s mletou paprikou.
-
5
Podáváme jako teplý předkrm.