Paprikáš z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 800 g Kapr obecný
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 747.2 mg
  • Vláknina 1113 mg
  • Vitamín A 1113 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme trochou vařící vody. Přidáme omyté, osušené a osolené porce kapra a rajčatový protlak. Zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení porce jednou obrátíme.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a chvíli povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou, vložíme porce ryby a prohřejeme.

Komentáře k receptu