Lín na slanině a koření

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 800 g Lín
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 63.2 mg
  • Vláknina 2571.7 mg
  • Vitamín A 2571.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce lína na hřbetě několikrát nařízneme. Do otvorů vložíme kousky slaniny a do jednoho plátek omytého citronu. Maso pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Koření smícháme se solí a každou porci lína směsí potřeme. Pokapeme olejem a opečeme na pánvi na másle.

Komentáře k receptu