Perkelt z candáta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 193.4 mg
- Vláknina 2963.8 mg
- Vitamín A 2963.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce candáta osolíme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou a povaříme. Do vařícího základu vložíme porce ryby a dusíme 20-25 minut.
-
3
Při podávání perkelt obložíme očištěnými, na nudličkami nakrájenými paprikami.