Ruská hovězí pečeně
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Slanina vepřová
- 750 g Hovězí maso zadní
- 30 g Sůl
- 150 g Tuk
- 150 g Zelenina kořenová
- 5 g Divoké koření celé
- 100 g Žampiony - sterilované
- 50 g Citrony
- 50 g Hořčice
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 ml Ocet kvasný lihový
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 700 ml Voda pitná
- 200 ml Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1311 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 73.2 mg
- Draslík 45.4 mg
- Vláknina 3005 mg
- Vitamín A 3005 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme.
-
2
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vodou.
-
3
Potom zastříkneme octem, přidáme divoké koření, hořčici a kůru z dobře omytého citronu. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodu.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme a zalijeme vodou a mlékem. Za občasného míchání vaříme nejméně hodinu.
-
5
Ke konci varu přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme.
-
6
Omáčku procedíme přes hustý cedník, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše povaříme.