Jehněčí kotlety na kaparech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 54 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 639 mg
- Vláknina 926.4 mg
- Vitamín A 926.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety částečně vykostíme, jemně naklepeme a urovnáme do mísy. Přidáme utřený česnek, trochu oleje, pepř a necháme pod pokličkou v chladu asi 2 hodiny marinovat.
-
2
Asi 20 minut předem vlijeme marinádu na větší pánev, vmícháme jemně nakrájené kapary, nasekanou petrželku a majoránku. Zahřejeme, přidáme osolené kotlety a zprudka je smažíme po obou stranách. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou a krátce zahřejeme.
-
3
Kotlety podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou.