Kuře s červenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 735 mg
- Vláknina 814.3 mg
- Vitamín A 814.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, necháme okapat, podélně rozpůlíme a odstraníme stopky a semínka. Slupku jemně potřeme olejem. Položíme pod rozpálený gril naolejovanou stranou nahoru a grilujeme dokud slupka není dočerna opražená.
-
2
Papriky necháme vychladnout zabalené v utěrce a poté slupky odstraníme. Papriky nakrájíme na tenké nudličky.
-
3
Kuřecí maso naklepeme, z obou stran ochutíme solí a pepřem a potřeme mletou paprikou. Rozpálíme olej a maso z obou stran dozlatova orestujeme, cca 15minut.
-
4
Hotová prsa vyjmeme a do pánve vložíme papriku, nadrobno nakrájený česnek a jarní cibulku a vinný ocet. Vše vaříme dokud se neztratí octové aroma.
-
5
Kuřecí maso podáváme přelité šťávou, ozdobené paprikovou směsí a lístky šalvěje.