Kuře na šafránu
Suroviny
- 175 g Hrášek
- 280 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 8 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1281 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 68 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1412.6 mg
- Vláknina 13338 mg
- Vitamín A 13338 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře nejprve rozporcujeme na 8 kousků a odstraníme kůži. Osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dohněda. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou.
-
2
Do šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme dokud zelenina nezesklovatí. Přidáme čili koření a na prudkém ohni ještě krátce osmahneme. Rajčata zbavíme slupek, jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a vaříme 5-10minut dokud se nevyvaří šťáva. Omáčka by měla být hustá. Na závěr přilijeme 700ml vroucí vody, přidáme rýži, šafrán a kousky kuřete.
-
3
Vše přivedeme k varu, zakryjeme a necháme za pravidelného míchání asi 20minut dusit.
-
4
Nakonec přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou petržel, důkladně promícháme a vaříme cca 10minut dokud se nevyvaří všechna voda. Poté ihned podáváme.