Kuře na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Hrášek
  • 280 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1281 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1412.6 mg
  • Vláknina 13338 mg
  • Vitamín A 13338 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře nejprve rozporcujeme na 8 kousků a odstraníme kůži. Osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dohněda. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    Do šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme dokud zelenina nezesklovatí. Přidáme čili koření a na prudkém ohni ještě krátce osmahneme. Rajčata zbavíme slupek, jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a vaříme 5-10minut dokud se nevyvaří šťáva. Omáčka by měla být hustá. Na závěr přilijeme 700ml vroucí vody, přidáme rýži, šafrán a kousky kuřete.

  • 3

    Vše přivedeme k varu, zakryjeme a necháme za pravidelného míchání asi 20minut dusit.

  • 4

    Nakonec přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou petržel, důkladně promícháme a vaříme cca 10minut dokud se nevyvaří všechna voda. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu