Kuře tandoori
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Ocet jablečný
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Kuřecí stehna
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 178.4 mg
- Draslík 481.1 mg
- Vláknina 940.4 mg
- Vitamín A 940.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna nejprve omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme do masa zářezy. Vetřeme do nich lžičku soli, pokapeme citronovu šťávou a na půl hodiny necháme odležet.
-
2
Mezitím v misce promícháme nadrobno nakrájený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, mletý koriandr, divoký kmín, kari a citronovou šťávu. Poté přidáme jogurt, rajský protlak, olej, ocet, čili papriku a zbytek soli a důkladně ještě jednou promícháme. Vzniklou směsí důkladně obalíme stehna a necháme přiklopené marinovat několik hodin v lednici.
-
3
Potom stehna z marinády vyjmeme a grilujeme pod rozpáleným grilem 20-30minut, dokud nejsou hotová, mezitím je obrátíme.
-
4
Garam masalu smícháme s limetovou šťávou a touto směsí maso polijeme, podáváme s kostičkou másla, dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.