Kuře tandoori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 178.4 mg
  • Draslík 481.1 mg
  • Vláknina 940.4 mg
  • Vitamín A 940.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna nejprve omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme do masa zářezy. Vetřeme do nich lžičku soli, pokapeme citronovu šťávou a na půl hodiny necháme odležet.

  • 2

    Mezitím v misce promícháme nadrobno nakrájený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, mletý koriandr, divoký kmín, kari a citronovou šťávu. Poté přidáme jogurt, rajský protlak, olej, ocet, čili papriku a zbytek soli a důkladně ještě jednou promícháme. Vzniklou směsí důkladně obalíme stehna a necháme přiklopené marinovat několik hodin v lednici.

  • 3

    Potom stehna z marinády vyjmeme a grilujeme pod rozpáleným grilem 20-30minut, dokud nejsou hotová, mezitím je obrátíme.

  • 4

    Garam masalu smícháme s limetovou šťávou a touto směsí maso polijeme, podáváme s kostičkou másla, dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Komentáře k receptu