Hovězí plátky na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 110.6 mg
- Draslík 126.6 mg
- Vláknina 1786.5 mg
- Vitamín A 1786.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky (dva na porci), okraje nařízneme, maso naklepeme. Plátky osolíme a okořeníme zázvorem.
-
2
Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou (nebo vývarem), zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.
-
3
Když je maso zcela měkké, vysmahneme šťávu na tuk, poprášíme moukou a podlijeme vodou. Přilijeme smetanu a povaříme.
-
4
Podáváme s rýží nebo s knedlíky.