Garnáty v peřince
Suroviny
- 240 g Garnát obecný
- 12 ks Chléb rýžový
- 1 ks Zázvor celý
- 3 ks Koriandr celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 0.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Omáčka švestková
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 8 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 123.6 mg
- Draslík 1493.7 mg
- Vláknina 6980.4 mg
- Vitamín A 6980.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 171.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším kastrole smícháme mouku se 3 polévkovými lžícemi vody, aby vznikla hladká směs. Vzniklou směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 2 minuty. V mixéru nebo robotu smícháme česnek, kořen koriandru a zázvoru a umixujeme na jemnou směs.
-
2
Tuto směs přendáme do misky, přidáme garnáty (12 ks),(vyloupané a zbavené žil a ocasu), ústřicovou omáčku, pepř a sůl. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. Aby se garnáty lépe balily do "peřinky", uděláme do nich na spodní straně několik zářezů, takže je pak můžeme rozevřít a položit rovně.
-
3
Dále si připravíme rýžové papíry podle návodu na obalu. Papír přehneme úhlopříčně na polovinu a doprostřed dáme naloženého garnáta (ocasem k hornímu cípu). Papír zabalíme a pro změkčení a lepší balení použijeme těstíčko z mouky a vody.
-
4
V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni. Na zkoušku, je-li již dostatečně rozpálený, do něj vhodíme kousek rýžového papíru. Garnáty smažíme asi 5 minut dozlatova a poté je z oleje vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. Uchováváme v přikryté nádobě, aby nevychladly.
-
5
Podáváme horké s chilli nebo se švestkovou omáčkou.