Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 2 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 358.4 mg
- Vláknina 8115 mg
- Vitamín A 8115 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jablko nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a v míse smícháme s omytým hroznovým vínem a očištěným, nakrouhaným zelím. Zakysanou smetanu smícháme s medem, anýzem, solí a pepřem. Zálivku po lžících zlehka vmícháme do salátu. Necháme 30 minut vychladit.