Turecký pilaf s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 988 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 57 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 241.5 mg
- Draslík 884.3 mg
- Vláknina 8892 mg
- Vitamín A 8892 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře nejprve zbavíme kůže, naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Kosti poté vložíme do hrnce a přidáme zeleninovou směs do polévky a 1litr vody. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 1,5 hodiny. Odstavíme a vývar zcedíme.
-
3
V hluboké pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso zprudka po všech stranách orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na kousky a necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
4
Přidáme 125ml kuřecího vývaru a nakrájený zázvor, přiklopíme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dusit asi 10minut, dokud zázvor nezměkne. Na závěr přidáme rozinky.
-
5
Mezitím do hrnce nalijeme 250ml vývaru, nasypeme rýži, osolíme a vaříme doměkka, cca 12minut.
-
6
Okapanou rýži smícháme s kuřecí směsí a můžeme podávat.