Turecký pilaf s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 125 g Hrozinky
  • 125 g Rýže loupaná
  • 1200 g Kuře
  • 20 g Zázvor celý
  • 150 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 988 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 241.5 mg
  • Draslík 884.3 mg
  • Vláknina 8892 mg
  • Vitamín A 8892 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře nejprve zbavíme kůže, naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Kosti poté vložíme do hrnce a přidáme zeleninovou směs do polévky a 1litr vody. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 1,5 hodiny. Odstavíme a vývar zcedíme.

  • 3

    V hluboké pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso zprudka po všech stranách orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na kousky a necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 4

    Přidáme 125ml kuřecího vývaru a nakrájený zázvor, přiklopíme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dusit asi 10minut, dokud zázvor nezměkne. Na závěr přidáme rozinky.

  • 5

    Mezitím do hrnce nalijeme 250ml vývaru, nasypeme rýži, osolíme a vaříme doměkka, cca 12minut.

  • 6

    Okapanou rýži smícháme s kuřecí směsí a můžeme podávat.

Komentáře k receptu