Polévka z telecího masa (ragú) I
Suroviny
- 250 g Telecí plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Květák
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 64 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 103.2 mg
- Draslík 884.5 mg
- Vláknina 11748 mg
- Vitamín A 11748 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť si uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, z něhož jsme vytáhli maso, a dobře rozmícháme. Po 10 minutách přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek a necháme povařit 5-7 min.
-
2
Do polévky vlijeme v mléce rozkvedlaný žloutek a než-li se začne polévka vařit, odstavíme ji, aby se nám žloutek nesrazil.
-
3
Poté přisypeme na kousky rozkrájené maso, okořeníme špetkou muškátového květu a petrželovou natí.