Polévka z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.1 dl Zakysaná smetana
  • 0.25 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 157.6 mg
  • Draslík 289.5 mg
  • Vláknina 6499.8 mg
  • Vitamín A 6499.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 398.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno.

  • 2

    Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky.

  • 3

    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.

Komentáře k receptu