Polévka z jehněčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 66 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 157.6 mg
- Draslík 289.5 mg
- Vláknina 6499.8 mg
- Vitamín A 6499.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 398.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno.
-
2
Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky.
-
3
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.