Skořicová pěna s hruškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Želatina bílá plátky
  • 45 g Cukr krupice
  • 125 g Mandle
  • 50 ml Víno bílé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 352.2 mg
  • Vláknina 23065.6 mg
  • Vitamín A 23065.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Mandle rozmixujeme s mlékem, skořicovou kůrou a cukrem. Krátce povaříme, a když směs částečně vychladne, přidáme vymačkanou želatinu. Skořicovou kůru vyjmeme a mléko necháme vychladnout.

  • 2

    Smetanu se skořicí ušleháme dotuha, zlehka vmícháme do pěny a vložíme na 3 hodiny do chladničky.

  • 3

    Oloupané, rozpůlené hrušky zbavíme jádřinců a podusíme ve víně asi 5 minut. Podušené hrušky nakrájíme na plátky.

  • 4

    Z připravené smetanové směsi vykrajujeme pomocí lžíce nočky. Upravíme je na talíře, obložíme plátky hrušek, pokropíme pomerančovým likérem a posypeme citronovou kůrou.

Komentáře k receptu