Skořicová srdíčka
Suroviny
- 100 g Ořechy lískové
- 200 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr krupice
- 100 g Poleva čokoládová bílá
- 150 g Cukr moučkový
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Kardamom
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 27 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 110.5 mg
- Vláknina 3392.5 mg
- Vitamín A 3392.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, mletých oříšků, moučkového cukru, pomerančové šťávy, 1/2 lžičky skořice, kardamomu, másla a žloutku vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme asi 2 hodiny.
-
2
Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a tvořítkem vypichujeme srdíčka. Urovnáme ja na plech, potřeme vodou a posypeme skořicí a cukrem. Pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.