Zasmažená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 196.1 mg
  • Draslík 70 mg
  • Vláknina 255 mg
  • Vitamín A 255 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sádla a mouky připravíme tmavší jíšku a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Kmín povaříme ve vodě, vývar potom rozmícháme s jíškou. Vaříme 15 - 20 minut.

  • 3

    Nakonec do polévky za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vejce. Ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu