Slepičí maso s pepřem
Suroviny
- 750 g Slepice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 dl Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 103 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 144.8 mg
- Draslík 475.8 mg
- Vláknina 6122.3 mg
- Vitamín A 6122.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.
-
2
Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.
-
3
Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.