Sremský čevab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 554 mg
- Vláknina 3911.7 mg
- Vitamín A 3911.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté vepřové a skopové maso nakrájíme na kousky. Omyté papriky, zbavené semínek, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupaný česnek nasekáme. Všechnu zeleninu promícháme s masem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny přikryté stát.
-
2
Směs vložíme do kastrolu na zahřátý olej (nebo sádlo) a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.